Breaking News

Wednesday, October 15, 2014

Blog yang mesra SEO

Keputusan Imbasan SEO

Assalamualaikum w. b.t

Tetiba nak tengok SEO result untuk Blog Unt0ngLAAAA... Ada dengar cerita yang SEO result nie penting juga  bagi memudahkan viewer senang masuk dan post dalam carian seperti google lebih tinggi... Saya pon x pasti sgt tentang SEO nie, masih baru lagi.. hehehe

Saya mencuba untuk scan saya punya blog dalam link CHKME dan Toolboxseocheckup.
Dan berikut hasil keputusan imbasan oleh Toolbox.

Keputusan Imbasan SEO
Result SEO Analysis
Blog Unt0ngLAAAA hanya mencapai 48%..Teruk betul... Dalam erti kata lain tidak mesra SEO.. hahaha.. 



How to Fix Problem
Tip Pembetulan
Yang bagus tentang imbasan nie, dia akan tolong bagi tatacara untuk menyelesaikan masalah berkenaan dan bagi hint cara nak buat Blog mesra SEO. Tapi saya punya blog ada 1 yang x dapat ditolong..  Tips dah ada cuma masalah jugak la klu nak edit-edit html nie.. hehehe. 

So, cheq ada 2 pilihan samada:
1) Fix semua masalah yang dibekalkan tatacara.
2) Cari template yang dah mesra SEO dan edit sikit-sikit sahaja.

Klu korang, apa pilihan yang tetbaik?

Last-last buat pilihan untuk ambil template free  ja dari catatan info yang dah mesra SEO pastu edit sikit sikit sahaja..Tuan punya template nie Muh Akram orang dari seberang.. Template baru nie pon cheq ambil selepas tengok blog Sifu blogspot, tuan HH.. Kat Blog sifu HH banyak tunjuk tips buat blog dan pakar SEO serta pakar buat duit secara online.... 
TQ

1 comment:

  1. nice sharing. boleh cuba ni. saya tak pernah cek pun. hehe

    ReplyDelete

Nuff

Recent Comment

Designed By Blogger Templates