Breaking News

Friday, July 4, 2014

Postnatal Check Up


Pemeriksaan Selepas Bersalin Ibu A'sim

Haritue dah bawa A'sim Pergi Checkup dekat Seremban, Kali nie giliran Ibu dia pulak ..Tapi kat KL.. Doctor dah tetapkan appointment tarikh 30 June 2014 (Isnin).. Pemeriksaan nie sebab nak tengok keadaan perut dan otot dalaman sama ada ok atau x selepas bersalin dulu... Dulu A'sim dilahirkan secara C-zer.. 

Kami sampai ke hospital lebih kurang pukul 12 tgh hari macam tue.
 Baiknyee anak Ayah nie.. senyap jer dalam stroller...

Dah register dekat kaunter, diog suruh tunggu di bilik menunggu sebelum pemeriksaan lanjutan.
Sebelum pemeriksaan lanjutan. Bahagian Menuggu.. rupanya pukul 12 x ramai orang... selalu klu datang pukul 9-10 pagi mesti penuh... mungkin diog arrange appointment pagi jer, dekat tengah hari dr kene pergi labor room dah untuk sambut bayi.. macam A'sim pon dulu lahir pukul 11.47 pagi walaupon Dr target lepas zohor macam tue...

Dah selesai nurse periksa, Doktor panggil masuk Bilik.. Nie la Wajah Dr.Seri Suniza Suffian
Dah selesai nurse periksa, Doktor panggil masuk Bilik.. Nie la Wajah Dr.Seri Suniza Suffian.. Masuk Bilik jer Dr.Seri cakap dengan A'sim

Mana Budak yang keluar ikut tingkap nie.. 
Terus dia membebel bahasa dia la.. pok pek pok pek... Ramah betul la A'sim nie.. Nasib baik tiap2 pagi dia x ramah macam nie sangat, klu x, nak pergi kerja pon susah nie... mesti nak tengok dia cakap jer.. biar x paham pon.. hehehe...

Nie katil untuk pemeriksaan.


Screen masa pemeriksaan, Alhamdullilah Semua ok... Dr cakap positif jer semua... Chek tengok tak faham pon mende kat dalam screen tue.. hahaha..

Dah selesai semua, masa untuk balik ebih kurang 1230 macam tue...nasib baik kejap jer... Nie kaunter masa untuk register..Kaunter pembayaran ada kat sebelah tue jer... sempat snap masa nak balik jer..hehehe..

Alhamdulillah semua OK...

11 comments:

  1. hahah... funny la... sbnrnya masa check dulu sy pun tak paham apa yg ada dlm screen tu. Cuma yg sy nampak doc tunjuk heartbeat je..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. :) Salam Ramadhan.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah :) Semoga ibu & anak sihat sentiasa :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.....singgah malam

    ReplyDelete
  5. saya doakan semoga ibu & anak sihat selalu,dirahmati Allah :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Moga ibu dan anak sihat sentiasa. :)
    Melawat sini.

    ReplyDelete
  7. Salam..alhamdulillah..ibu dan anak sihat..salam ukhhuwah dari kaksura..:)

    ReplyDelete
  8. tahniah..

    http://warkahterkini.blogspot.com/2014/10/pm-najib-tidak-sengaja-menaikkan-harga.html#.VDUuw_mSz9U

    ReplyDelete

Nuff

Recent Comment

Designed By Blogger Templates