Breaking News

Monday, August 18, 2014

Baby Berenang di Little Spa Kingdom

A'sim Berenang di Little Spa Kingdom

Assalamualaikum,

Hujung minggu saja nak bawak A'sim cuba belajar berenang lepas A'sim dah cukup umur 3 Bulan... Wife yang bgi idea bawa A'sim cuba pergi tempat baby berenang sebab tengok dia seronok sangat duk dalam tab masa nak mandi... Lenguh tangan pegang, x leh duk diam ashik nak berkayuh jer kaki tu.. 

Wife ada sarankan beberapa tempat untuk cuba bagi  baby berenang.. Tapi Kami pilih Liltle Spa Kingdom dekat Publika, Solaris Dutamas sebab dekat dengan rumah... Appointment boleh dibuat secara emel, telepon atau walk in.. Better buat appointment, takut ada ramai sgt orang kene tunggu turn...

Barangan keperluan yang perlu dibawa hanya Baju, pampers biasa jer, nanti pampers untuk berenang dah termasuk di dalam harga yang disediakan....

Untuk ibu bapa yang x suka bersesak tu seeloknya buat temujanji awal pagi...Appointment A'sim dalam pukul 9 pagi macam tu...  Sampai sana memang x banyak kedai yg bukak lagi la...Tapi lepas nie, nak cuba pergi masa ramai orang la sebab A'sim suka klu ramai orang, suka menyembang agaknya.. hehehe.

Lepas settle jer isi boran, A'sim terus dibawa ke tempat  persalinan, tukar pampers, pastu terus buat senaman Yoga dalam 5 minit macam tu... Lebih kurang macam buat rengangan dulu.. :P

 Kolam Kat sini ada 2, Klu kolam kecik nie, untuk baby yang umur 6 Bulan kebawah.. Yang besar macam jakuzi tu untuk 6bulan - 3 Tahun klu x silap.. Tapi bergantung gak, klu baby abawah 6 bulan dah aktif sangat, boleh bawa kat kolam besar..

Kolam-kolam nie, airnya suam-suam dalam 32 -34 macam tu... Ibu bapa pon jangan risau sangat, lepas setiap sesi, maknaya selepas baby mandi, diog akan buang air tu dan akan  refill balik air baru...

Terdapat 4 Kolam kecil dan 2 Kolam Besar kat Lilttle Spa kingdom.

Lepas Selesai, Time untuk diletakan didalam Kolam Kecil.... Sesi berenang dibuat max 20 minit.. bergantung kepada keadaan.. Klu baby nampak dah penat diog akan stop lagi awal la....

Pemandangan Dari Atas

Kolam nie, yang bestnya boleh tengok kat cermin kaki anak kita tendang menendang masa dalam air tu...

Berkocak air dibuat A'sim klu ada orang sergah.. hehehe.. Best sangat tengok anak kita mandi dalam tu... Lagipon Berenang jugak merupakan Sunnah dari Nabi kita...


Lepas selesai berenang,  A'sim akan diurut lebih kurang 20 Minit macam tu....
Klu Ambil Baby SPA Pakage akan dapat perkhidmatan berikut:
Baby Yoga - 5 Minute
Baby Swim  - 20 Minute
Baby Massage - 20 Minute

Untuk pakage lain boleh refer harga dibawah:
Nie disediakan pakage yang ditawarkan Oleh Little Kingdom.. boleh la ibu Bapa riki-riki tengok budget macam mana kan..

Nie ada beberapa color dan design untuk manicure & Pedicure service kat 1 corner di Little Spa.. 


 Nie corner untuk potong rambut anak-anak.
 

Little Spa Kingdom jugak ada menjual cloth diapers.. klu yang suka bawak anak berenang tu, boleh la cuba beli... tapi pastikan saiz tu cukup sesuai untuk anak.. klu x rugi la boleh guna kejap jer...
 


Last sekali, nie ada video A'sim duk berendam dalam kolam tue... hehehe:




TQ

14 comments:

  1. Replies
    1. guna kolam kat rumah pon dah ok... hehehe

      Delete
    2. x pasai2 anak aku lemas..xnk aku..

      Delete
    3. x lemas la.. pegang la elok2.. budak selalunya pandai tahan nafas.. sebab dalam perut memang dia duk dalam air....

      Delete
  2. bestnya baby pon seronok :) huuuu

    ReplyDelete
  3. Bestnya tempat ni... KM pun baru tau... mmg bagus bagi budak tau berenang... by right.. dia orang nanti lebih hebat berenang dari kita... hehe... KM selalu bawak Zulaikha berenang kat pullman je...

    ReplyDelete
  4. nampak macam best jer.. kecik2 dah belajar berenang.. hehe

    ReplyDelete
  5. baru tahuuu... hikhik. seronok beno si adik comel tu main dalam air.. hehe

    ReplyDelete
  6. bgus sekali sekala anta ank kt spa

    ReplyDelete
  7. your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends. love a beautiful thing.

    ReplyDelete
  8. Wah2...bestnya. Ada juga yer temoat macamni khas untuk baby...
    Berapa anggaran kos setiap kali pergi ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu swim saja lebih kurang RM40.. Klu pakage RM100..

      Delete
  9. arghhh comelnya a'sim.. geram tengok dia main2 dalam kolam tu.. hehe..

    ReplyDelete

Nuff

Recent Comment

Designed By Blogger Templates