Breaking News

Sunday, September 29, 2013

Journey as a Father to be soon...... InsyaAllah.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Lama dah den x update... Nk update gak sekali sekala, tapi ashik duk tertanguh ja....

Tetiba ja nak update blog ni bukan apa pon, saja ja happy sesangat dapat berita.... nak kata takut pon ada.... Tanggal 25 September 2013, hari rabu haritu lepaih solat suboh, aku tidoq sat, almaklum la opis dekat ja dengan rumah, keluaq pukui 8 pagi pon sempat lagi sampai.... Tetiba ja, bini aku kejutkan aku, selalunya dia teruih mandi, bersiap nak pi keje, dah nasibtempat keje dia jauh (cuberjaya)... Terbalik plak kami, selalunya tempat keje wife yang dekat...hehehe :P

wife: abg! abg! bangun la..
aku : ada apa ni...
wife : Bangun la, keluar tengok kejap...

Aku pon, bangun la keluar pi ruang tamu, tengok-tengok ada 3 bemda duk ataih polystren... 
Terkezut gak la aku, sebelum ni wife aku x da la tunjuk tanda2 orang megandung... tgk macam biasa ja... Setakat ni x da l muntah-muntah... Harap2 dipermudahkan dan Keselamatan dia dan kandungan tu terpelihara oleh-NYA.... Ameen...

Amik kau, sampai 3 test dia buat... hahahaha...

Semalam bini aku dah test dah 1 (beli kat watson), tapi takut x accurate sebab selalunya test waktu pagi yg lebih tepat kadar hormon....Dia x bgitau aku pon... patut la malam tu beria ja tanya aku klu dia pregnant macam na.... Ea la kawan kami yg kawen lebih kurang kami bulan 5 haritu pon dah mengandung dah, blik n9 hritu pon mak mentua aku dah tanya bini aku dah berisi ka belum.. Pompuan ni dia tension kot klu orang tanya dia bab2 anak ni... . Selalu aku suh dia jawab, cakap ja kita saja ja merancang klu org tanya bab megandung ni.... 
Aku just bgitau bini aku klu tuhan rasa kita dah layak ada anak, nanti dia bagi la rezeki, klu DIA tak bagi tu maknanya mungkin kita x bersedia lagi atau DIA nak bgi yang lebih baik...

Apa-apa pon Alhamdulilllah la test tu positive... bini aku sangup beli clearblue punya tester... yg ni digital, pastu ada indicator berapa lama dah usia kandungan... Bini aku bgitau la aku dia buat 2x test ni sebab betui2 nak compom, test yg semalam... Sebelum nie pon (awai bulan 9), dia dah try test, tapi result fail... Yg nie pon, aku x tau.. mlm hritu bru dia kabor dia penah try wat test... tu yg kali nie, dia try bnyak kali, takut tester tu rosak... hehehe.. padahal excited la tu sampai test 3 kali... ntah2 lebih pa.. hahaha... UntOnglaaa boleh test pregnant.. heheh :P

Ni result Digital. Kat screen tu tunjuk result Pregnant dengan indicator 3+

Kat belakang kotak Clearblue nie ada table untuk interpret result, klu kat screen tu tunjuk result 3+ menunjukan kandungan dalam perut tu dah lebih 5+ minggu klu kita pi check dengan doktor la...

ClearBlue nie mention dia punya tester 92% accurate.... padan la dengan harga dia dalam RM30....

Insyaallah dalam 8-9 bulan lagi aku jadi ayah... Cuak gak la, almaklumla first baby.... excited pon ada.... klu aku rajin, nnti aku update la mengenai 1st checkup kat hospital...

Procedure dengan next step seterusnya pon aku x brepa tau, klu ada yang sudi nak bgi pendapat tu, silakan lah, amat dialu-alukan... Harap anak & isteri aku diberi kesihatan dan perlindungan dari-NYA, dan harap akan menjadi anak yg soleh dan solehah... Utk isteriku, terima kasih kerana bgi hadiah yg special utg abg, moga menjadi ibu yg penyayang & tegas disamping menjadi isteri yg solehah.. Aku pon berharap dapat menjadi ayah yg bertanggungjawab dan suami yg soleh disisi-NYA.... Ameen...





1 comment:

  1. Tahniah untuk awak dan isteri...

    ReplyDelete

Nuff

Recent Comment

Designed By Blogger Templates